Recepten

Gezonde friet kapsalon

By mei 17, 2019 No Comments

Ik moet bekennen dan ik nog nooit een ‘echte’ friet kapsalon gegeten heb. Uiteraard weet ik dat deze schotel met friet, vlees, kaas en veel saus een flinke calorieën bom is. Voor veel mensen is dit toch een ‘guilty pleasure’. Dit moet anders kunnen!
Het blijft namelijk leuk om ‘guilty pleasures’ zoals taart of ijs om te buigen naar een best wel gezonde optie. Friet vervangen door zoete aardappel, vlees door kip, vette kaas door magere kaas en vette sauzen door een magere variant. Het is iets meer werk dan bestellen maar dat is het meer dan waard! Je hebt voor dit recept alleen een pan, ovenschaal, oven en een airfryer nodig!

Ingrediënten (2 personen):

300 gr kipfilet
1 a 2 grote zoete aardappels
Bakje champignons of oesterzwammen
30+ kaas
Sla
Yoghurt dressing (Calve)
Cajun kruiden

Voor de marinade:

2 el olie
2 el ketjap
1 a 2 teentjes geperste knoflook
Snuf chilipeper
1 el citroensap
1 el bruine basterd suiker (of honing)

Bereidingswijze:

Verwarm de airfyer voor op 180 graden.

Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze samen met de ingrediënten voor de marinade in een kom. Meng het geheel goed en zet het afgedekt in de koelkast. De kip wordt het lekkerst als je dit s’ochtends al doet. De marinade trekt dan lekker in het vlees!

Schil de zoete aardappel en snijd hier frieten van. Strooi wat cajun kruiden over de frieten en meng het geheel goed tot alle kruiden mooi over de frieten verdeeld zijn. Doe de friet in de airfryer en bak deze in zo’n 20 minuten af. Vergeet niet af de toe de frieten om te schudden! Zorg dat de frieten (beet)gaar zijn maar voorkom dat ze verbranden.

Verwarm de oven voor op de grill stand.

Snijd de champignons klein en bak deze kort aan. Bak de kipfilet even mee en zorg dat deze net gaar is. Op deze manier droogt de kip niet uit en blijft het vlees lekker mals. Haal de pan van het vuur.

Pak een ovenschaal en verdeel de frieten over de bodem. Verdeel de kip en champignons over de friet en leg hier wat plakken 30+ kaas over. Zet de ovenschaal een minuut of 5 onder de grill maar zorg dat het geheel niet verbrand.

Haal de schaal uit de oven, verdeel de sla over het geheel en maak af met wat yoghurt dressing.

Eet smakelijk!

Leave a Reply