ReceptenVoeding tips

Bananenbrood met chocolade!

By april 6, 2019 No Comments

Bananenbrood is niets nieuws. Het internet staat inmiddels vol met heerlijke recepten en toch plaats ik onze favoriet. Waarom? Omdat naast de gezonde ontbijttaart het bananenbrood een van de meest bekeken en gebakken recepten is.
Bananenbrood is misschien een verkeerde benaming omdat het namelijk meer een cake is! Je kan er makkelijk plakken van snijden en bewaren in de koelkast. Deze cake durf ik aan het bezoek te geven, maar de cake is ook prima te gebruiken als tussendoortje of als energiebron rondom je training.

Ingrediënten voor 1 bananenbrood van 23 cm:

3 rijpe bananen
3 eieren
150 gr amandelmeel of havermeel
2 el honing
50 gr cacao (optioneel)
1,5 tl bakpoeder
50 gr pure en gehakte chocolade
50 gr gemengde en gehakte noten
Snuf kaneel
Snuf zout

Bereidingswijze:

Verwarm de hete lucht oven voor op 170 graden.

Pureer de bananen glad met een keukenmachine. Wij hebben een Kenwood en deze bevalt super, dus mocht je veel bakken, dan raad ik je deze aan. Mocht je geen keukenmachine hebben, dan kun je ook een staafmixer gebruiken.

Voeg de honing en eieren toe en klop ze  door het beslag.

Spatel het amandelmeel of havermeel, de cacao, het bakpoeder, kaneel en het zout door het beslag.

Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.

Laat de kokosolie smelten in een pannetje en spatel dit door het bananen beslag.

Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het bananenbrood in ongeveer 55 minuten af in een voorverwarmde oven.

Je weet dat de beslag gaar is wanneer je in het midden van de cake een (saté)prikker steekt. Komt de prikker schoon en droog eruit? Dan is het bananenbrood gaar!

Laat het bananenbrood afkoelen in de vorm en draai dan de vorm dan voorzichtig om.

Snijd er plakken van en wikkel ze in folie, wanneer je deze luchtdicht bewaart kan je het bananenbrood ongeveer 5 dagen goed houden.

Extra energie nodig? Smeer er dan pindakaas of een beetje roomboter op!

Smakelijk!

 

Leave a Reply