ONTMOET RUBEN

“Ik maak de atleet slimmer en draag zorg voor een veelzijdige en kwalitatief goede beweger. Ik streef naar een optimale fysieke en mentale fitheid. Het doel is om de atleet gemotiveerd te houden door coaching waarbij plezier, discipline en de wil om te winnen centraal staat.”

WAT IK DOE

In 2009 ben ik als sportinstructeur begonnen bij defensie en heb door de jaren heen veel opleidingen mogen volgen. Uiteraard zijn veel van deze opleidingen militair gericht zoals de VAKOL waar ik mijn rode baret heb mogen halen. Maar ook specialistische opleidingen zoals Instructeur Werken Op Hoogte waarbij het organiseren en installeren van een klimparcours of grensverleggende activiteiten centraal staan. Ook op het gebied van militaire zelfverdediging heb ik een specialistische opleiding mogen volgen. Hier heb ik geleerd (de-)escalerend op te treden tegen een gewapende of ongewapende aanval in alle posities met verschillende middelen. Daarnaast heb ik geleerd om collega’s te begeleiden en coachen op hun methodische en didactische vaardigheden.

Met tal van opleidingen is het mijn taak om het hele jaar door, de militair zo fit mogelijk te houden. Een militair moet extreme prestaties kunnen leveren in extreme gebieden in extreme omstandigheden. Naast het drukke oefenprogramma van de militair periodiseer en programmeer ik de fysieke en mentale trainingen zodat deze op het juiste moment grote prestaties kunnen leveren.

WAAROM IK HET DOE

Ik wordt enthousiast als ik iemand beter en slimmer mag maken. Zo heb ik een cursus coachend leiderschap gevolgd om mensen effectiever te kunnen begeleiden in het coaching proces. Geen atleet is namelijk het zelfde, iedereen heeft andere normen, waarden en drijfveren. Het is de kunst om als coach de juiste snaar te raken. Ik weet dat dit gelukt is wanneer de atleet zelf goede initiatieven neemt, inzicht krijgt en verbetering ervaart.

Naast diverse opleidingen binnen het olympisch gewichtheffen heb ik de opleiding Tactical Strength And Conditioning Facilitator afgerond, een opleiding van de Amerikaanse organisatie NSCA. In deze opleiding heb ik veel geleerd over het trainingen geven aan ‘tactical athletes’ zoals defensie, politie of brandweerpersoneel. Daarnaast heb ik afgelopen jaar ook mijn instructiebevoegdheid binnen het CrossFit behaald. Lees in deze blog wat mijn visie is over het nut en belang van een goede beweger.

Naast al deze coach en sport specifieke opleidingen wilde ik ook het menselijk lichaam beter leren kennen. Dit begon toen ik zelf fysieke problemen kreeg vanwege een nare beenbreuk in 2014. Hierdoor kwam ik in een langdurig herstel proces waarbij ik in aanraking kwam met Mylogenics.
Ik merkte na 1 behandeling direct resultaat en werd zo enthousiast dat ik besloot deze opleidingen zelf te gaan volgen. Momenteel heb ik 3 van de 4 modules met goed gevolg afgerond en ik ben blij dat ik mijn ervaringen met een ander kan delen. Je leest hier meer over op de pagina ‘blessurebehandeling‘.

Al deze opleidingen hebben een bijdrage geleverd aan wie ik ben, hoe ik naar bewegingen kijk, hoe ik coach, hoe ik mijn programmering maak maar ook wat ik verwacht van mijn klanten.

HOE IK HET DOE

Mijn trainingen zijn maatwerk, veelzijdig en vaak uitdagend. Wanneer het kan zal ik je op verantwoorde wijze tegen de grens van jouw kunnen laten presteren.

Gedisciplineerd, gevarieerd, doelgericht maar veilig werken vind ik erg belangrijk. Ik zal met mijn doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsbesef er alles aan doen om samen met jou, jouw doel te halen. Coaching is samenwerken dus naast een goede ‘klik’ vind ik het belangrijk om een goede band met jou te hebben. Inspanningen moeten van twee kanten komen dus ik verwacht deze verantwoordelijkheid en gedrevenheid ook van jou!

Het is mijn missie om jou op cognitief, fysiek en mentaal vlak tot een hoger niveau te tillen om jouw prestaties te verbeteren. Het is jouw taak om te laten zien dat jij er alles aan doet om jouw doel te halen!

Enkele gevolgde opleidingen:

 • CIOS Fitness & Health
 • TSAC Coach (Tactical Strength And Conditioning)
 • IMZV (Instructeur Militaire Zelfverdediging)
 • IWOH (Instructeur Werken Op Hoogte)
 • Trainer Gewichtheffen L1 (Olympisch gewichtheffen)
 • Junior Coach Level 1-2 (NGB)
 • Coachend Leiderschap
 • CrossFit L1 (CrossFit Level 1 trainer)
 • Mylogenics Activation, Release en Rehab
 • ASM-Advanced Instructor

Lopende opleidingen:

 • Menno Henselmans PT cursus
 • Mylogenics Advanced