Wat is Mylogenics?

Mylogenics is een zeer effectieve behandelmethode waarbij klachten en blessures snel opgespoord kunnen worden. Mylogenics maakt gebruik van verschillende technieken om verklevingen uit het weefsel te halen. Mylogenics verschilt van vele behandelmethoden omdat er gekeken wordt naar het hele lichaam. Daarmee wordt er gekeken naar de aansturing vanuit de hersenen naar de spieren en het effect op gewrichten. De nadruk ligt op het snel en effectief wegnemen van verklevingen en het activeren van het lymfatisch systeem middels activatiepunten. Er zijn vaak maar 1 tot enkele behandelingen nodig om pijnvrij te kunnen bewegen.

Mylogenics kan o.a. helpen bij:

  • de behandeling van blessures.
  • preventie van blessures.
  • prestatieverbetering.

Een behandeling bestaat uit 3 stappen (ABC systeem):

Analyseren (waar komt de klacht vandaan)
Behandelen (dysfuncties worden aangepakt door het verwijderen van structuren en activeren van het zenuwstelsel)
Construct (vergroten van belastbaarheid en het bouwen aan een sterker lichaam)

Mylogenics voor de behandeling van blessures:

Mylogenics is uniek omdat het zich niet alleen maar richt op de plek waar het pijn doet. De pijn is vaak een gevolg van een dysfunctie ergens anders in het lichaam, de oorzaak. Na het vinden van de oorzaak wordt deze direct aangepakt waarna het gevolg in veel gevallen direct weg is.

Zo blijkt dat mensen met rugklachten in 90 procent van de gevallen een probleem in hun heupen hebben. Dit probleem sluipt er vaak in door een verkeerde (zit)houding of door te veel stilzitten. Als we alleen de rugklachten zouden verhelpen dan is er op korte termijn zeker resultaat. Maar doordat de onderliggende oorzaak (namelijk de heupen) nog steeds niet is verholpen, is het bijna zeker dat je na enkele weken weer op de stoep staat met precies dezelfde klachten.

Bij Mylogenics verhelpen we de onderliggende klachten zodat je direct resultaat hebt en op lange termijn geholpen bent. Het is wel belangrijk dat de oorzaak van deze langdurige klacht ook aanpakt wordt. Het kan dus bijvoorbeeld zijn dat je vaker een andere zit- of werkhouding aan moet nemen of doelgericht gaat werken aan jouw fysiek.

Ook voor deze doelgerichte trainingsschema’s en/of ¬†lifestyle- en voedingsadviezen kun je terecht bij Sportmaat Personal Training.

Preventie van blessures:

Mylogenics is ook geschikt ter preventie van blessures.

Veel mensen gebruiken bepaalde spieren meer dan andere. Hierdoor kan er een disbalans in het lichaam ontstaan waardoor het risico op blessures groter wordt. Bij voetballers zijn dit bijvoorbeeld de hamstrings en bij kapsters bijvoorbeeld de schouders, nek en rug. Het is mogelijk om door langdurige eenzijdige belasting de spieren zwakker te maken zonder dat je hier direct last van hebt.

In dat geval kan je preventief een Mylogenics behandeling ondergaan. Spierverklevingen worden verholpen zodat de spier weer goed kan functioneren. Ook houd je de aansturing en de onderlinge samenwerking tussen de spieren goed, hierdoor verminder je de kans op een blessure.

Prestatieverbetering:

Sport je vaak en wil je beter presteren door bijvoorbeeld dieper en zwaarder te kunnen squatten. Met Mylogenics bieden we door middel van speciale ‘muscle activation’ technieken beproefde methodes om je op korte termijn sterker te maken.¬† Vooral in combinatie met fysieke training kan je hier veel profijt uit halen, voornamelijk omdat je zo veel effectiever kan trainen. Je haalt meer rendement uit jezelf in dezelfde trainingstijd!

Prijs per Mylogenics behandeling 57,50 incl. BTW